About

Over deze site

Deze site heeft als doel om – vooral jonge en startende – creatief ondernemers handvatten aan te reiken om als zelfstandige succesvol te opereren. Ook voor media professionals, kunstenaars en designers die al langer bezig zijn maar vast lopen in hun praktijk is de site een middel om opnieuw naar het bedrijf te kijken en tot nieuwe inzichten te komen.

De aanleiding is de wens om deze kennis zo breed mogelijk te verspreiden en door de interactie de kennis verder te verrijken. Daarom wordt het zeer gewaardeerd als bezoekers zich aanmelden en hun reactie geven.

Ook is het belangrijk om steeds meer cases en interviews toe te voegen. Die spreken het meest tot de verbeelding en maken deze basis sterker. Dus heb je ideeen en wil je jouw kennis ook delen, neem dan gerust contact met ons op.

Over Mark Bode

Mark Bode (1969) heeft Economie gestudeerd aan de UvA (Strategisch Management en Organisatie). Na een aantal jaren als marketing manager gewerkt te hebben, in 2001 gestart met Shop Around – een leidend agentschap en productiehuis voor eigentijdse illustraties en animaties. Met Shop Around geparticipeerd in Dance Parade, DC (grafisch en internet ontwerp) en de online start-up Mykea.

Al jaren een sterke drive om creatief talent te ontwikkelen en de commerciele wereld dichterbij de creatieve te brengen vanwege het geloof dat deze elkaar enorm kunnen versterken. Om daar breder aandacht te kunnen besteden in 2012 gestopt met Shop Around en sindsdien verbonden aan de Willem de Kooning Academie om studenten te begeleiden in ondernemerschap. Verder actief als strategie consultant voor creatieve ondernemingen en de lancering van het designlabel Basematters.

markbode.nl

Voor wie

Deze site is vooral bedoeld voor beginnend creatief ondernemers of mensen die het gevoel hebben vast te lopen in hun eigen praktijk. Het gaat dan om de volgende vakgebieden:

 • Autonome Beeldende Kunst
 • Illustratie
 • Design
 • Product ontwerp & interieur
 • Fotografie
 • Mode
 • Lifestyle&design
 • Advertising
 • AV
 • Animatie
 • Serious gaming
 • E-learning
 • Muziek

Het is verder een platform en tool voor docenten en studenten aan kunstacademies, HBO’s en Universiteiten die binnen bovenstaande vakgebieden bezig zijn of daar interesse in hebben.

De site is primair gericht op zzp’ers, start-ups en eigenaren van kleine bureau’s. Veel basistechnieken, methodes en ontwikkelingen zijn echter ook interessant en relevant voor werknemers en grotere bureau’s die zich in deze marktsegmenten begeven.

De Creative Business Map kan daarnaast ook goed toegepast worden buiten de creatieve industrie en dan vooral in die sectoren waar mensen veelal binnen een bepaald vak of ambacht worden opgeleid. Wil je hier meer over weten of ben je geinteresseerd om hierin samen te werken? Neem dan gerust contact met ons op.

Auteursrecht

Het auteursrecht van de content berust bij Beards & Suits. De content mag vrij gebruikt geworden zolang de bronvermelding geschiedt op de manier zoals het hoort. Wij behouden ons het recht voor om herplaatsing of hergebruik te weigeren als wij van mening zijn dat dit niet past bij de doelstellingen van deze site. Hergebruik voor commerciele doeleinden uitsluitend in overleg. De Creative Business Map is nog in ontwikkeling en om die reden (nog) niet vrij beschikbaar. Deze is geregistreerd bij CC Proof.